Footgolf

Footgolf är ett bollspel som är en blandning mellan fotboll och golf och spelas på golfbanan. Hålen placeras strategiskt i kanterna av fairways med hålkoppar som är ca 50 cm stora. Spelet går ut på att få bollen i hål på så få sparkar som möjligt över ett bestämt antal hål. I USA kallas footgolf för "the snowboardfactor of golf." Anledningen till detta är att barn och tonåringar i större utsträckning kommer till golfbanan. Golfbanan blir också en flerbruksanläggning som kan användas av fler och andra segment än bara golfare. Sporten har växt enormt snabbt och i USA finns nu över 400 footgolfbanor och i vårt grannland Norge finns ett 20-tal. I Sverige blir Tomelilla Golf en av de absolut första att erbjuda denna nya sport!

Lilla Banan

På Tomelilla Golf finns en permanent 9-håls banan som alltid är öppen för footgolf. Denna banan delar plats med vår 9-hål Pay and Play korthålsbana för golf. Hålens längder är mellan ca 40 och 150 meter långa. Här kan man utan förkunskaper eller medlemskap spela både footgolf, golf och golfäventyret det är bara att betala och spela. Fotbollar får ni gärna ta med er själv annars finns det att låna under kansliets öppettider.

Vill ni vara säkra på att spela en specifik tid ber vi er att ta kontakt med kansliet för att boka, annars är det bara att komma hit och vänta in nästa lediga tid.

Tänk på att fotbollsskor med dobbar är förbjudet!