Footgolf

Footgolf är ett bollspel som är en blandning mellan fotboll och golf och spelas på golfbanan. Hålen placeras strategiskt i kanterna av fairways med hålkoppar som är ca 50 cm stora. Spelet går ut på att få bollen i hål på så få sparkar som möjligt över ett bestämt antal hål. I USA kallas footgolf för "the snowboardfactor of golf." Anledningen till detta är att barn och tonåringar i större utsträckning kommer till golfbanan. Golfbanan blir också en flerbruksanläggning som kan användas av fler och andra segment än bara golfare. Sporten har växt enormt snabbt och i USA finns nu över 400 footgolfbanor och i vårt grannland Norge finns ett 20-tal. I Sverige blir Tomelilla Golf en av de absolut första att erbjuda denna nya sport!

Stora Footgolfbanan- Den ultimata utmaningen!

Som första golfanläggning i Sverige kan Tomelilla Golf erbjuda en riktigt utmanande 18-håls footgolfbana som delar plats med de första nio hålen på vår ordinarie golfbana. Här är hålen något längre än på Lilla Banan (upp till ca 160 meter) med en hel del luriga vattenhinder att tampas med. Banan är öppen på begäran vilket innebär att spel ALLTID måste förbokas. Givetvis krävs inga förkunskaper eller medlemskap för att spela footgolf på den här banan men man behöver kunna sparka bollen minst 30 meter i luften för att ha glädje av denna utmaning.  Bokning sker på info@tomelillagolf.se eller tel. 0417-19430.

På båda banorna går det att arrangera företags-/förenings-evenemang eller andra jippon, det är bara fantasin som sätter gränser! Kontakta gärna kansliet på Tomelilla Golf för mer information och förfrågan.

Tel: 0417-19430

Mejl: info@tomelillagolf.se

Klicka här för att se aktuella avgifter.