SM kval footgolf

Footgolf är en av de nya idrotterna under SM-veckan. Mästerskapen avgörs den 5–6 juli på en tävlingsbana i en unik miljö – i slottsparken och runt Citadellet i Landskrona. SM spelas över två dagar med 18 hål per dag i två klasser: damer och herrar födda 2000 eller tidigare. De bästa i varje klass på kvaltävlingen på Tomelilla Golf får en startplats i SM. Det kan bli du som blir första officiella svenska mästaren i footgolf! Footgolf går ut på att sparka en boll från en utslagsplats till ett hål på så få tillslag som möjligt. Genom sitt fokus på strategi, enkla regler, spänning, glädje och gemenskap är footgolf en rolig sport som kombinerar det bästa från golfen och fotbollen. Hålen är 40–250 meter långa. Spelet följer golfreglerna, men med en fotboll och en större hålkopp.

Anmäl dig till kvaltävlingen på Tomelilla Golf 26 maj

Den 26 maj har du chansen att kvala in till Footgolf SM på Tomelilla Golf. Kvalet spelas över 18 hål i en klass för damer och en för herrar födda 2000 eller tidigare. Du behöver inga förkunskaper eller tidigare erfarenheter av footgolf så ta chansen att kvala in till SM i Landskrona! Första start i tävlingen är 16:00 lördagen den 26 maj.

Sista anmälningsdagen är onsdagen den 23 maj, startlista anslås torsdagen den 24 maj.

Anmäl dig till info@tomelillagolf.se eller ring 0417-19430.

Startavgift: 200kr

Vem får delta

  • En deltagare måste vara medlem i en svensk idrottsförening som är medlem i Riksidrottsförbundet, eller ansluten spelare i en association (A) ansluten till Svenska Golfförbundet
  • Spelare måste vara född år 2000 eller tidigare.
  • Omfattning och spelform Tävlingen spelas över 18 hål ”Kick Play”
  • Damer
  • Herrar
  • Från varje kvalplats går placering 1–6 vidare i varje klass. Väljer en kvalificerad spelare att inte anmäla sig till SM tillfaller spelarens kvalplats SGF:s tävlingsledning.
  • Damer och herrar spelar från samma tee och kvalet spelas över 18 hål.

Utrustning


Den enda utrustning som krävs är en fotboll i storlek 5. Tävlingsorganisationen tillhandahåller bollar till de spelare som inte har med egen fotboll. När det gäller klädsel finns inga krav, men många footgolfspelare bär fotbollskläder – tröja, shorts och strumpor.

Golfskor utan dubbar/spikar, grusfotbollsskor eller vanliga gymnastikskor rekommenderas.

Fotbollsskor med dobbar är förbjudna.

Har du frågor är du välkommen att höra av dig till oss på info@tomelillagolf.se