Historik

Välkommen till Tomelilla Golf

När man blickar ut över golfbanans välansade fairways som slingrar sig fram till de snabba och utmanande greenområdena så är det svårt att tänka sig att detta område, fram till 1987 var Tomelillas kommunala soptipp. I stället för skränande måsar som letade mat bland soporna, ser vi nu bara den bron sglänsande Gladan som seglar på uppvindarna utmed backen mellan de övre nio och de nedre nio hålen.

Anläggningen drivs idag av Tomelilla Golf AB och på anläggningen finns också Tomelilla Golfkrog, Tomelilla Golfhotell och Tomelilla Golfklubb, där var och en, i samarbete med varandra, svarar för de olika verksamhetsområdena.

Genom bolagiseringen av verksamheten år 2010, startade ett omfattande uppfräschningsprojekt av den då drygt 20 år gamla anläggningen. Redan första året byggdes ett antal nya röda tee för att anpassa banan till golfande damer. Det innebär att banan nu är en av de få Svenska golfbanor som anpassat sig till de nya rönen att kvinnor slår sina bollar 20% kortare än männen. D.v.s. alla röda tee befinner sig på 80% av avståndet mellan gul tee och green.

I klubbhuset finner ni på ovanplanet kansli, shop och restaurang, där vår personal gör sitt bästa för att ni som gäster skall trivas på vår anläggning. Känner ni för att fräscha upp kunskaperna inom golfen så finns vår PRO alltid någonstans i närheten. I bottenplanet av klubbhuset finns omklädningsrum med duschar och bastu för dig som vill fräscha upp dig efter golfrundan.

En kort chip från klubbhuset finns vårt moderna hotell, perfekt anpassat för dig som vill tillbringa lite längre tid på vår anläggning. Kombinera gärna golf och boende med en festmiddag hos vår krögare.

På Tomelilla Golf lägger vi stor vikt på att såväl medlemmar som gäster skall uppleva golfen när den är som bäst. Vi strävar efter att varje besökare ska åka härifrån med minne från en upplevelse som manar till återbesök.

Kvalitet, tillgänglighet och service är därför självklarheter i vårt arbete.