Tomelilla Golf bygger ut!

Ett glatt och positivt besked från Allmänna arvsfonden och Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta gav Tomelilla Golf och dess medlemmar en fantastisk julklapp! Lagom till klubbens 30-års jubileum kommer anläggningen kompletteras med en ny korthålsbana för golf, golfäventyret och footgolf. Invigningen planeras till 2018.

Tomelilla Golf kommer med hjälp av bidrag från Allmänna Arvsfonden och Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta bygga en helt ny 9-håls korthålsbana för golf, golfäventyret och footgolf. Detta är den första i sitt slag i Sverige där man redan från rit- och planeringsstadiet bygger en bana helt integrerad för dessa tre ändamål. I samband med detta tittar klubben också på att förlänga drivingrangen och utöka befintliga träningsområden.

Kristian Hägglund, klubb-/banchef:

”Vi är otroligt glada för bidragen från Allmänna Arvsfonden och Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta, utan dem hade vi inte kunnat göra den här investeringen. Det här kommer bli ett enormt lyft för anläggningen i allmänhet och hela ungdoms och familjeverksamheten i synnerhet.”

Satsningen kommer att ge barn och ungdomar stora möjligheter att spela och träna golf och footgolf på ett roligt, enkelt och inspirerande sätt redan från unga år. Just golfäventyret är framtaget av SGF för att göra det roligare och enklare för de allra minsta att komma igång med golfen och komma ut på banan och spela golf.

Robert Stenkilsson, ordförande FF Österlen:

”Jag ser verkligen fram emot att vår förening får vara en del i processen att utveckla Tomelilla Golf till gagn för våra medlemmars bästa! Det här blir något för oss att se fram emot och kunna erbjuda våra medlemmar!”

Tomelilla Golf var en av Sveriges första golfklubbar att erbjuda footgolf på golfbanan. Det gjordes en provisorisk bana för att undersöka intresset för denna nya sport. Utfallet har varit positivt och nu gör man en rejäl satsning på footgolf och integrerar den i den nya korthålsbanan vilket kommer bli spännande och öppna möjligheter för mer än golf på anläggningen.

Mikael Björk, Tomelilla IF:

”Riktigt kul med satsningen på footgolf. Det är fantastiskt att föreningar som i grunden har olika inriktning kan samarbeta och hjälpas åt att skapa unika aktiviteter för varandra.