Grönt ljus för klubbtävlingar!

Äntligen får vi börja tävla igen!

Nya riktlinjer från FHM och SGF

Den nya riktlinjerna som kom häromdagen tillåter golfklubbar att arrangera klubbtävlingar igen! Givetvis kommer vi att behöva anpassa oss till folkhälsomyndighetens och golfförbundets regler och rekommendationer. Detta innebär en del förändringar i uppläggen på tävlingarna. Vill du ta del av hela dokumentet från golfförbundet kan du klicka här, annars finns en kortfattad summering nedan.

Så först ut i raden av tävlingar blir KEBAB vandringspris 2020. Det går bra att anmäla sig redan nu på min golf.

En klubb- eller distriktstävling kan genomföras med fler än 50 deltagare under förutsättning
att tävlingsledningen säkerställer att tävlingen genomförs:
• med start från ett och samma hål (en tee), d v s utan gemensam (kanon)start på banan,
• utan gemensam samling vid klubbhus eller första tee,
• utan trängsel eller köbildning på tränings- och övningsytor och med erforderligt
avstånd mellan utslagsplatserna,
• utan gemensam måltid i inomhuslokal eller tält och
• utan gemensam prisutdelning.
Tävlingsledningen bör dessutom uppmana deltagare att:
• inte resa mer än två timmar till tävlingsplatsen,
• ankomma till klubben max en timme före sin starttid,
• lämna klubben senast en timme efter avslutad rond och
• undvika att använda anläggningens omklädningsrum.