Höstväder

Efter den kallaste maj månad på 50 år trodde och hoppades nog alla att juni skulle bjuda på bättre väder, men icke. Det kalla ock blöta vädret har fortsatt envisas med sin närvaro.

Blomning

Som vanligt vid den här årstiden blommar gräset på greenerna. När vi dessutom har höstväder måste vi vara lite extra försiktiga för att hålla gräset friskt och starkt så att vi inte drar på oss skador och svampsjukdomar. Detta gör att bollen rullar något långsammare är normalt och jag hoppas alla har förståelse för detta! Om vi pratar stimpvärde och hastighet på greenerna så håller vi för tillfället en hastighet på ca 8 medan vi normalt ligger på 9, ingen stor skillnad men som sagt något långsammare. Enligt väderprognosen ser det ut att bli bättre väder i slutet av veckan (v 26) och då kommer vi se till att greenerna håller normal hastighet igen.

Ruffarna växer fortfarande så det knakar och vi extra hårt för att hinna med att hålla de klippta ruffarna i bra skick.

Onsdagsgänget

Som ni kanske märkt har ytterdörrarna på klubbhuset och lusthuset vid tee 10 blivit målade. Nya papperskorgar och cykelställ är också införskaffade. Ett stort tack till vårt trogna onsdagsgäng för all hjälp med målningen!

I övrigt sliter gänget hårt med diverse uppgifter på och runt banan. Just nu ses alla hindermarkeringar över och det rensas dammarna från vegetation (vilket är ett evighetsjobb).

Kommentarer

Fler artiklar