Nu drar renoveringen av drivingrangen och hål 3 igång

Korthålsbanan är snart klar för sådd och nästa etapp drar igång inom kort.

Tidsplanen ser ut enligt följande:

Just nu: Renoveringen av korthålsbanan pågår, korthålsbanan är stängd för säsongen.

15 september

Drivingrangen stänger. Renoveringen av drivingrangen är påbörjad och kommer att pågå ett par veckor. Drivingrangen kommer troligen att vara stängd resten av säsongen.

18 september

Green 2 och hål 3 stänger i ca en vecka för utgrävning av dammar. Under tiden spelas hål 2 till en provisorisk green och hål 4 delas upp i ett par 3 hål till en provisorisk green och ett par 4 hål till ordinarie green. Detta innebär att vi kan erbjuda 18 hål även under ombyggnaden av hål 3!

Efter ca 1 vecka, när dammarna är utgrävda, spelas hål 2 som vanligt till ordinarie green medan hål 4 spelas som tidigare beskrivet tills vi kan öppna hål 3 för spel igen. När vi kan öppna green 3 igen beror på många faktorer, det kan bli allt ifrån oktober i år till våren 2018. Mer information kommer löpande.

- Sen vår/tidig sommar 2018 Invigning av korthålsbanan.

Självklart kommer vi att göra allt för att störningarna ska bli så små som möjligt för alla men måste kunna garantera säkerheten för både golfare och arbetare.

Projektinformation

Ombyggnaden av korthålsbanan i full gång! Det kommer att bli en kombinerad golf, footgolf och golfäventyretbana över 9 hål. Tack vare bidrag från Allmänna arvsfonden och Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta kommer vi kunna erbjuda ett spännande område för spel och lek för alla åldrar! Mer om golfäventyret hittar du här.

I samband med byggnationen av korthålsbanan kommer vi också att förlänga drivingrangen och bygga ett rejält vindskydd för träning även när vädret inte är det bästa. På drivingrangen kommer det finnas möjlighet att slå sina slag från både konstgrästees och riktigt gräs.

Vi kommer också att bygga ut dammarna på hål 2 och 3 för att säkerställa vattentillgången för bevattning och renovera green 3.

Allt planeras vara klart i början av september för att kunna tas i bruk till våren/sommaren 2018.

Varför bygga om nu?

Självklart påverkar ett så här stort projekt användningen av anläggningen. Den här gången drabbas de som nyttjar korthålsbanan mest då den kommer att vara stängd under delar av högsäsongen. Tidpunkt för byggstart kan alltid diskuteras och vi har vägt för och nackdelar med olika alternativ och kommit fram till att den tidsplan vi valt är att föredra.

Anledningen till att vi börjar mitt i högsäsongen är att vi vill ha den nya anläggningen sådd och gräset uppkommit och klippt under hösten. Det varma fuktiga höstvädret är mycket gynnsammare än kalla torra vårar för insådd av gräs. Dessutom brukar vädret vara betydligt bättre under sensommaren än vintern för att bygga golfbanor vilket ger bättre kvalité på det utförda jobbet. Hade vi börjat bygga korthålsbanan i höst riskerar vi att inte kunna öppna förrän hösten 2018, då hade vi behövt ha korthålsbanan stängd en hel säsong jämfört med en halv säsong som det blir nu.

Svar på dina frågor ges av klubb-/banchef Kristian Hägglund på klubbchef@tomelillagolf.se