Sveriges bästa korthålsbana för golf, footgolf och golfäventyret växer fram!

Allt är klart förutom sand i bunkrarna! Tomelilla Golf vill passa på att rikta ett stort tack till alla inblandade i projektet. Ett extra stort tack till entreprenören SOL Golf och banarkitekten Christian Lundin för ett professionellt utfört arbete trots att vädrets makter inte varit med oss! Nu väntar vi med iver på att kunna ta Sveriges bästa korthålsbana för golf, footgolf och golfäventyret i bruk.

Korthålsbanan

Alla ytor på korthålsbanan är sådda. Gräset på greenerna har kommit upp och är klippta ett par gånger. Övriga ytor är sådda i två omgångar. Det som såddes först har kommit upp ordentligt medan det sista som såddes har börjat titta upp. Nu hoppas vi på en bra vinter och en varm och tidig vår.

Det är omöjligt att säga när korthålsbanan kan öppna men hoppas det blir under juni månad.

Drivingrangen

Drivingrangen är sådd och gräset har börjat komma upp. Vi gör allt för att gräset ska ta sig så snabbt som möjligt för att vi ska kunna öppna till våren. De nya utslagsplatserna börjar ta form och vindskyddet är på plats så när som på taket. Under vintern/våren kommer vi att plattsätta ytorna och bygga ett nytt hus till bollmaskinen och till våren läggs det nya konstgräset som ska bli utslagsplatser. Det kommer att finnas 3 st "riktiga" greener att sikta mot och förhoppningen är att det även ska klippas en fairwayliknande remsa att sikta på. Givetvis kommer vi också att erbjuda ett tee med riktigt gräs att slå från!

Drivingrangen öppnar preliminärt i mitten av april. Tills drivingrangen öppnar går det att boka svinglektioner inomhus med vår pro Joakim Johansson. Vi kan erbjuda en svingstudio för privatlektioner på golfklubben och i Indoor Shootingcenters lokaler i Tomelilla för gruppträningar. Joakim har tillgång till den allra senaste tekniken för att analysera och förbättra din sving. Mer information om gruppträningar och privatlektioner hittar du här.

Hål 3

Hål 3 har fått ett nytt greenområde och dammen är utgrävd. Ett nytt rött tee är också byggt ca 70 meter från mitten av den nya greenen. Stora delar av de bearbetade områdena är torvade med befintligt och inköpt gräs. Hålet är taget i bruk!

Projektinformation

Ombyggnaden av korthålsbanan i full gång! Det kommer att bli en kombinerad golf, footgolf och golfäventyretbana över 9 hål. Tack vare bidrag från Allmänna arvsfonden, Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta, SGF och RF kommer vi kunna erbjuda ett spännande område för spel och lek för alla åldrar! Mer om golfäventyret hittar du här.

I samband med byggnationen av korthålsbanan kommer vi också att förlänga drivingrangen och bygga ett rejält vindskydd för träning även när vädret inte är det bästa. På drivingrangen kommer det finnas möjlighet att slå sina slag från både konstgrästees och riktigt gräs.

Vi kommer också att bygga ut dammarna på hål 2 och 3 för att säkerställa vattentillgången för bevattning och renovera green 3.

Allt planeras vara klart i början av september för att kunna tas i bruk till våren/sommaren 2018.

Varför bygga om nu?

Anledningen till att vi börjar mitt i högsäsongen är att vi vill ha den nya anläggningen sådd och gräset uppkommit och klippt under hösten. Det varma fuktiga höstvädret är mycket gynnsammare än kalla torra vårar för insådd av gräs. Dessutom brukar vädret vara betydligt bättre under sensommaren än vintern för att bygga golfbanor vilket ger bättre kvalité på det utförda jobbet. Hade vi börjat bygga korthålsbanan i höst riskerar vi att inte kunna öppna förrän hösten 2018, då hade vi behövt ha korthålsbanan stängd en hel säsong jämfört med en halv säsong som det blir nu.

Svar på dina frågor ges av klubb-/banchef Kristian Hägglund på klubbchef@tomelillagolf.se