Tomelilla Winter Series

Vinnare av Tomelilla Winter Series 21/22: Rasmus Norlander

Vinnare av Tomelilla Winter Series 21/22: Rasmus Norlander

Om Tomelilla Winter Series 22/23

Tomelilla Winter Series 22/23 är en vintertour med totalt tio deltävlingar som spelas på de bästa banorna världen över. Vi spelar i vår golfsimulator som finns i Tomelilla Golfs golf- och padelhall (alltid vindstilla och runt 20 grader). Första deltävlingen startar den 14 november, andra deltävlingen startar den 28 november o s v. En ny deltävling startar alltså var 14:e dag. Sista deltävlingen avslutas den 2 april. Därefter startar tourfinalen den 3 april. Tomelilla Winter Series är en nettotävling med ditt hcp som utgångspunkt.

Du spelar så många deltävlingar du vill och kan, och varje deltävling ger dig Order of Merit-poäng som senare ger dig en fördel in i tourfinalen (spelas på hemlig bana). När tourfinalen är färdigspelad går de 16 bästa vidare till en avgörande putt-tävling som avgörs i april. 

Anmälan och kostnad

Du anmäler dig via denna länk: https://mingolf.golf.se/Competition/3684064

Anmälningsavgift: 150 kr totalt för alla deltävlingar, inklusive den avgörande putt-tävlingen om du lyckas bli en av de 16 som når dit. Betalning av starttid i golfsimulatorn tillkommer (se nedan).

Bokning och betalning av starttid

Efter anmälan får du en tävlingsinbjudan till TrackMan-simulatorn. Denna inbjudan mejlas till samma e-post som du har registrerat i ditt golf-id. Därefter måste du acceptera tävlingsinbjudan i inbjudningsmailet, annars kommer det inte att fungera. Gör du detta med mobilen scrollar du till höger för att se JOIN TOURNAMENT-knappen.

Nu är du redo att boka starttid för din första deltävling. Detta gör du via appen Sweetspot. Ladda ner och registrera ett konto om du inte redan har gjort det. Priset för att boka tiden i golfsimulatorn varierar mellan 250 kr och 300 kr per timme beroende på vilken dag och tid du önskar spela. Du kan antingen spela själv, i en två-boll, tre-boll eller fyr-boll. Tidsrekommendation: 1-2 personer = 1 timme. 2-4 personer = 2-3 timmar.

Starta tävlingen i TrackMan

När du bokat starttid och kommer till hallen för att spela loggar du in på din TrackMan-profil. Du trycker på Sign-in för att logga in (längst ner till vänster på skärmen, alternativt via QR-koden som visas på skärmen). Det är inte tillåtet att spela som Guest Player. När samtliga spelare loggat in på sina Trackman-konton ska ni klicka på TOURNAMENTS och välja Tomelilla Winter Series. Din TrackMan-profil måste vara registrerad på samma mailadress som du fick inbjudan till för att du ska kunna hitta och starta tävlingen. Lycka till!

Tävlingen fungerar så här 

Order of Merit är ett poängbaserat system där varje turneringsomgång ger dig poäng mot en övergripande topplista (som FedEx Cup eller Race to Dubai). Poäng delas ut baserat på den ordning som du slutar i varje deltävling. Vinnaren av deltävlingen får flest poäng på Order of Merit-tavlan, andraplatsen får näst flest poäng och så vidare. Antalet poäng som delas ut till vinnaren och alla andra spelare bestäms av antalet deltagare. 

Fördelen i tourfinalen

Leder du OoM efter sista omgången går du in i tourfinalen med 10 slags ledning, spelare 2 = 2 slag efter o s v. 

1:a - 10 slag
2:a - 8 slag
3:a - 7 slag 
4:a - 6 slag
5:a - 5 slag
6:a - 4 slag
7:a - 3 slag
8:a - 2 slag
9:a - 1 slag
10:a + övriga - 0 slag 

Putt-tävlingen

När tourfinalen på hemlig bana är spelad går de 16 bästa på Order of Merit-listan vidare till slutliga putt-tävlingen där allt avgörs. Till den avslutande putt-tävlingen tar du med dig netto-resultatet från tourfinalen inklusive Order of Merit-resultatet.

Frågor?

Kontakta Joakim Norgren om det är något du undrar över - pro@tomelillagolf.se.