Tränarduo lyfter padeln i Tomelilla

Publicerat: 2023-02-02 - 10:45 - Skrivet av Kristian Hägglund

Suget efter att träna och utveckla sig till en bättre padelspelare är stort. Dessutom är efterfrågan av nybörjargrupper för både kompisgäng och barn och ungdomar konstant. Tomelilla padel möter nu behovet genom att knyta till sig padeltränaren Henrik Jörgensen som tillsammans med Daniel Persson kommer hålla i padelträningar för både nybörjare, barn- och ungdomar samt avancerade träningar för dem som kommit längre med sitt spel.

42-årige Ystadbon Daniel Persson var en av de drivande krafterna när padeln på Tomelilla Golf föddes. Vid sidan av sitt ordinarie arbete har Daniel även tränat grupper i Tomelillas padelhall. Många barn och ungdomar har lärt sig grunderna av Daniel. Ett välkänt ansikte för Tomelillas padelspelare med andra ord. 

- Jag har gått tränarutbildning via Svenska padelförbundet och är nog en bättre tränare än jag är spelare, säger Daniel med glimten i ögat.

37-årige Henrik Jörgensen började spela padel så sent som 2019. Som så många andra blev han helt såld på sporten och sedan dess har det blivit väldigt mycket padel. Både som yrke och som fritidssysselsättning. Senast har Henrik jobbat som hallansvarig och huvudtränare i WAP-anläggningen i Ystad där han även bor. Henrik har snabbt utvecklats till en riktigt bra spelare så det har även blivit en hel del tävlingar på hög nivå. Det är med andra ord ingen "padlande" duvunge vi har att göra med här.


Henrik Jörgensen, eftertraktad padeltränare i Ystad och på Österlen.

- Jag har koll på läget och de flesta som spelar padel i Ystad vet vem jag är. Som tränare är jag rak och ärlig. Jag vill lära ut teknik och strategi men framförallt ska det vara roligt att träna med mig, säger Henrik med ett leende.

Schemat för vårens fasta träningsgrupper är inte satt ännu. Har du redan nu önskemål om dagar och tider är du välkommen att höra av dig så kan Daniel och Henrik skräddarsy ett träningsupplägg utifrån dina önskemål och spelnivå.

Är du intresserad av att träna padel mejla info@tomelillagolf.se