Tomelilla Padel Stege - Ett enkelt och kul sätt att tävla!

Sponsorer till stegen är Otto Olssons Bil AB och N-Sport i Tomelilla

För er som vill testa era färdigheter och mäta er mot andra par finns nu möjlighet att delta i Tomelilla Padelstege. Här bestämmer ni själv hur ofta och till viss del mot vem ni vill spela. Dett är det perfekta upplägget om man vill börja tävla på ett roligt och lättsamt vis. Stegen är även ett bra sätt att hitta nya motståndare och lära känna padelspelare utanför er egen grupp.

Det finns en stege för damlag och en för herr/mix-lag.

Stegen drar igång den 15 november vilket innebär att de som är anmälda kan börja utmana varandra då. Stegen avslutas den 27 februari. Det går att hoppa in i stegen även efter att den startat om man vill det! OBS Max 60 lag i herr/mixed stegen och 16 lag i damstegen. Som en liten twist på stegen kommer vi att arrangera ett slutspel/turnering för de 32 bästa lagen i herr/mixed stege och de 8 bästa i damstegen, detta sker den 5-6 mars.

Anmälningsavgiften är 400kr/ par. Det inkluderar deltagande i stegen, tillgång till backhandsmash där ni administrerar era matcher och utmaningar samt turneringen för de som kvalificerar sig. Givetvis finns fina priser i potten till de bästa lagen och några riktigt fina priser lottas ut bland alla som deltagit i stegen. Banhyra vid stegen-matcher delas mellan lagen som spelar matchen, den ingår INTE i anmälningsavgiften.

Anmälan görs till info@tomelillagolf.se

Anmäl ert lag senast den 10 november för att seedas in i stegen, anmälningar efter den 10:e hamnar längst ner i stegen! Anmälan måste innehålla namn, mejl och telefonnummer på båda spelarna. 

Så här fungerar stegen

Stegen administreras i ett program som heter backhandsmash. Mer inf om hur du skapar konto mm får ni när ni anmält ert lag.

Alla lag tävlar om placeringar genom att utmana varandra eller bli utmanad.

För att klättra i stegen utmanar lag varandra, max 10 placeringar över, och vinner utmanaren klättrar de till förlorarnas placering. Förlorar laget som blir utmanade tappar detta lag en placering. Förlorar laget som utmanar stannar de kvar på samma plats så till vida att andra lag inte klättra "mellan" deras placeringar.

Initialt har ni två "fria" utmaningar där ni kan utmana vilket lag som helst uppåt. Tänk på att utmana motstånd som ni tror är på ungefär samma nivå som er för att få så roliga matcher som möjligt.

OBS! Mail från Backhandsmash går inte att svara på utan ni hittar kontaktuppgifter till motståndarna genom att klicka på deras lagnamn. 

Vi ser fram emot spännande möten!

Kom igång med utmaningarna

Ni kan börja utmana andra lag från den 15 november. Vill ni utmana ett lag, klicka på utmana (på backhandsmash.se), kom därefter överens om speltid tillsammans med motståndarlaget och boka bana på Tomelilla Golf & Padel. Kostnaden för banan delas lika mellan lagen. Om matchen inte spelas innan sista speldatum (står i backhandsmash) vinner utmanarna på w.o. Skulle ni av någon anledning inte hittar en tid som funkar för båda parter är det bättre att dra tillbaka utmaningen och utmana något annat lag än att vänta ut en ev. w.o.

Ni kan utmana lag som är max 10 placeringar över er, vilket betyder att ni själva kan bli utmanade av lag 10 placeringar under er. Nya lag som tillkommer i Stegen efter starten placeras sist men har två ”fria” utmaningar.

Utmanande lag står för bollar.

Vinnande lag ska rapportera in resultatet i backhandsmash.se senast 2 h efter avslutad match.

Utmaningarna och övrig info gällande matchen hittar ni under "Mina sidor" på backhandsmash.se. Där lägger ni också in resultatet.

Regler

Matchen spelas över 3 set med golden point vid 40 lika, tiebreak vid 6 lika i game. Speltiden är 1,5 tim och banan bokas i Playtomic på Tomelilla Golf & Padelhall.

Matchen kan till exempel sluta 6-2, 6-7, 3-2. Skulle det stå 1-1 i set och lika i antal game i sista set så ha koll på tiden så att ni hinner spela ett sista game för att få fram en vinnare.

Vinnande lag ska rapportera in resultatet i backhandsmash.se senast 2 h efter avslutad match. 

 

Stort Lycka till!