Footgolf

Footgolf är ett bollspel som är en blandning mellan fotboll och golf och spelas på golfbanan. Hålen placeras strategiskt i kanterna av fairways med hålkoppar som är ca 50 cm stora. Spelet går ut på att få bollen i hål med så få sparkar som möjligt över ett bestämt antal hål.

I USA kallas footgolf för "the snowboardfactor of golf." Anledningen till detta är att barn och tonåringar i större utsträckning kommer till golfbanan. Golfbanan blir också en flerbruksanläggning som kan användas av fler och andra segment än bara golfare. Sporten har växt enormt snabbt och i USA finns nu över 400 footgolfbanor och i vårt grannland Norge finns ett 20-tal. I Sverige blir Tomelilla Golf en av de absolut första att erbjuda denna sport!

Läs Österlensports reportage Avspark footgolf med Esbjörnsson och Orrenius nedan.

Avspark footgolf med Esbjörnsson och Orrenius

Vuxen

150 kr


Heldag 
150 kr

Barn upp till 21 år

100 kr

Heldag
100 kr

Familj (2 vuxna, 2 barn)

450 kr


Heldag

 

Stora banan 18 hål

300 Kr

 

Minst 10 personer.

Lilla footgolfbanan

På Tomelilla Golf finns en permanent 9-håls bana som alltid är öppen för footgolf. Denna bana delar plats med vår 9-hål Pay and Play korthålsbana för golf. Hålens längder är mellan 30 och 150 meter långa. Här kan du utan förkunskaper eller medlemskap spela både footgolf och golf, det är bara att betala och spela. Banan passar alla åldrar och är en kul utmaning för allt ifrån knattar till elitfotbollsspelare! Fotbollar får du gärna ta med dig själv annars finns det att låna i kansliet.

Stora Footgolfbanan

Som första golfanläggning i Sverige kan Tomelilla Golf erbjuda en riktigt utmanande 18-håls footgolfbana som delar plats med de första nio hålen på vår ordinarie golfbana. Här är footgolfhålen något längre än på lilla banan (upp till ca 160 meter) med en hel del luriga vattenhinder att tampas med. Banan är öppen på begäran vilket innebär att spel ALLTID måste förbokas. Givetvis krävs inga förkunskaper eller medlemskap för att spela footgolf på den här banan men du behöver kunna sparka bollen minst 30 meter i luften för att ha glädje av denna utmaning. Bokning sker på info@tomelillagolf.se eller tel. 0417-19430.

På båda banorna går det att arrangera företags- och föreningsevenemang eller andra jippon, det är bara fantasin som sätter gränserna! Kontakta gärna kansliet på Tomelilla Golf för mer information och förfrågan.

Tel: 0417-19430 Mejl: info@tomelillagolf.se