Historik

Välkommen till Tomelilla Golf

När man blickar ut över golfbanans välansade fairways som slingrar sig fram till de snabba och utmanande greenområdena så är det svårt att tänka sig att detta område, fram till 1987 var Tomelillas kommunala soptipp. I stället för skränande måsar som letade mat bland soporna, ser vi nu istället den bronsglänsande Gladan som seglar på uppvindarna utmed backen mellan de övre nio och de nedre nio hålen.

Anläggningen drivs idag av Tomelilla Golf AB och på anläggningen finns också Tomelilla Golfkrog, Tomelilla Golfhotell och Tomelilla Golfklubb, där var och en, i samarbete med varandra, svarar för de olika verksamhetsområdena.

Genom bolagiseringen av verksamheten år 2010, startade ett omfattande uppfräschningsprojekt av den då drygt 20 år gamla anläggningen. Banans ursprunglige arkitekt är Tommy Nordström som tillsammans med entreprenören Cent Malmberg förvandlade soptippen till en av Sveriges finaste banor. Sedan 2010 har flertalet renoveringar av greenområden och bunkrar gjorts i samråd med arkitekten Christian Lundin. Idag har anläggningen en 18-hålsbana, en 9-hålsbana för golf, footgolf och golfäventyret, en 18-håls footgolfbana och även en stor inomhushall. Hallen rymmer en ca 300 kvm stor golfdel för allt från närspel till fullsving, en golfsimulator och två padelbanor. På padelbanorna spelas även bowles. 

I klubbhuset finner ni på ovanplanet kansli, shop och restaurang, där vår personal gör sitt bästa för att ni som gäster skall trivas på vår anläggning. Känner ni för att fräscha upp kunskaperna inom golfen så finns vår PRO alltid någonstans i närheten. I bottenplanet av klubbhuset finns omklädningsrum med duschar och bastu för dig som vill fräscha upp dig efter golfrundan.

En kort chip från klubbhuset finns vårt moderna hotell, perfekt anpassat för dig som vill tillbringa lite längre tid på vår anläggning. Kombinera gärna golf, footgolf och/eller padel/bowles med boende och en festmiddag hos vår krögare.

På Tomelilla Golf lägger vi stor vikt på att såväl medlemmar som gäster skall uppleva anläggningen när den är som bäst. Vi strävar efter att varje besökare ska åka härifrån med minne från en upplevelse som manar till återbesök.

Kvalitet, tillgänglighet och service är därför självklarheter i vårt arbete.