Tomelilla Winter Series 23/24

Om Tomelilla Winter Series 23/24

Tomelilla Winter Series 23/24 är en vintertour med totalt tio deltävlingar som spelas på de bästa banorna världen över. Vi spelar i vår golfsimulator som finns i Tomelilla Golfs golf- och padelhall (alltid vindstilla och runt 20 grader). Första deltävlingen startar den 13 november, En ny deltävling startar var 14:e dag. Sista deltävlingen avslutas den 31 Mars. Därefter startar tourfinalen den 3 april. Tomelilla Winter Series är en nettotävling med ditt hcp som utgångspunkt.

Du spelar så många deltävlingar du vill och kan, och varje deltävling ger dig Order of Merit-poäng som senare ger dig en fördel in i tourfinalen (spelas på hemlig bana). När tourfinalen är färdigspelad går de 16 bästa vidare till en avgörande putt-tävling som avgörs andra helgen i april. 

 

NYTT FÖR I ÅR!

Två stycken olika Winter Series, En som är öppen för endast Damer och en som är mixad (dam&herr).

VIKTIGT: Om man vill spela i enbart dam-serien och den andra man ska spela samma tid med vill spela mix-serien så funkar inte det. 

Men man får jättegärna spela båda serierna men de måste spelas på en annan tid eller spela klart rundan i ena klassen och sedan starta den andra serien.

Exempel på vad som funkar och inte fungerar:

DAM-serien x1-4 personer = Funkar

MIX x1-4 personer & DAM-serien x1-4 personer = Funkar inte att spela under samma runda

MIX-serien x 1-4 personer = Funkar 

 

Anmälan och kostnad

Gratis, endast hyra av Simulatorn. 

Bokning och betalning av starttid

Nu är du redo att boka starttid för din första deltävling. Detta gör du via appen Sweetspot. Ladda ner och registrera ett konto om du inte redan har gjort det. Priset för att boka tiden i golfsimulatorn varierar mellan 200 kr och 400 kr per timme beroende på vilken dag och tid du önskar spela. Du kan antingen spela själv, i en två-boll, tre-boll eller fyr-boll. Tidsrekommendation: 1-2 personer = 1 timme. 2-4 personer = 2-3 timmar.

Starta tävlingen i TrackMan

När du bokat starttid och kommer till hallen för att spela loggar du in på din TrackMan-profil. Du trycker på Sign-in för att logga in (längst ner till vänster på skärmen, alternativt via QR-koden som visas på skärmen). Det är inte tillåtet att spela som Guest Player. När samtliga spelare loggat in på sina Trackman-konton ska ni klicka på TOURNAMENTS och välja Tomelilla Winter Series. Din TrackMan-profil måste vara registrerad på samma mailadress som du fick inbjudan till för att du ska kunna hitta och starta tävlingen. Lycka till!

Tävlingen fungerar så här 

Order of Merit är ett poängbaserat system där varje turneringsomgång ger dig poäng mot en övergripande topplista (som FedEx Cup eller Race to Dubai). Poäng delas ut baserat på den ordning som du slutar i varje deltävling. Vinnaren av deltävlingen får flest poäng på Order of Merit-tavlan, andraplatsen får näst flest poäng och så vidare. Antalet poäng som delas ut till vinnaren och alla andra spelare bestäms av antalet deltagare. 

Fördelen i tourfinalen

Leder du OoM efter sista omgången går du in i tourfinalen med 10 slags ledning, spelare 2 = 2 slag efter o s v. 

1:a - 10 slag
2:a - 8 slag
3:a - 7 slag 
4:a - 6 slag
5:a - 5 slag
6:a - 4 slag
7:a - 3 slag
8:a - 2 slag
9:a - 1 slag
10:a + övriga - 0 slag 

Putt-tävlingen

När tourfinalen på hemlig bana är spelad går de 16 bästa på Order of Merit-listan vidare till slutliga putt-tävlingen där allt avgörs. Till den avslutande putt-tävlingen tar du med dig netto-resultatet från tourfinalen inklusive Order of Merit-resultatet.

Frågor?

Kontakta Joakim Norgren om det är något du undrar över - pro@tomelillagolf.se.