Tävlingsinformation

Individuella tävlingar

På individuell nivå finns ett antal olika tävlingar att välja mellan för de juniorer som vill utveckla sin golf och börja tävla utanför hemmaklubben, både på distrikts- och nationell nivå. Nedan har vi samlat information om de vanligaste individuella tävlingarna.

Teen Cup

Teen Cup är en rolig tävling som beskrivs som ”världens största ungdomstävling inom golf”. Teen Cup börjar som en breddtävling på klubbnivå och ändrar sedan karaktär när tävlingen närmar sig riksfinal. Teen Cup spelas i fyra steg: Klubbkval, gruppval, regionkval och riksfinal i fyra åldersklasser för flickor och pojkar födda 2007 – 2010. 

Svenska Juniortouren

Svenska Juniortouren (tidigare Teen tour) arrangeras av Svenska golfförbundet och är en rikstäckande tävling för de juniorer som fyllt 13 år och som aktivt vill tävla utanför sin hemmaklubb. Tävlingen bygger på ett trappsystem bestående av fyra nivåer, division 3–1 samt Elit och spelas över sex omgångar per säsong. Flera av tävlingarna ingår i SGF Golf Ranking och World Amateur Golf Ranking. Tävlingarna spelas som scratch, utan handicap, på samtliga nivåer.

Slaget om Göteborg

Slaget om Göteborg är en rankinggrundande tävling för juniorer 13–21 år med lägre handicap, som spelas över 5 omgångar i Göteborgsdistriktet. Spelformen är individuell slagtävling över 36 hål och spelas med kvalificering till finalspel.

Junior Masters Invitational (JMI)

JMI är en öppen rankinggrundande tävling för eliten av Sveriges juniorer upp till 21 år, med syftet att utifrån de förutsättningar som finns efterlikna de stora Marstertävlingarna i Europa. Spelformen är individuell slagtävling över 36 hål och spelas över hela landet med kvalificering till Sverigefinal.

Slaget om Skåne

Slaget om Skåne är en rankinggrundande tävling, som spelas över 7 omgångar med final på Bokskogen. Tävlingen spelas på nivåerna Future och Elit och är öppen för amatörer så väl som icke amatörer, flickor och pojkar födda 2002 – 2010. Spelformen är individuell slagtävling utan handicap och spelas över 36 hål per dag. Tävlingen ingår i SGF Golf Ranking och varje deltävling ger Order of Meritpoäng.

City of Malmö Junior Tour

City of Malmö Junior Tour är ett samarbete mellan Malmö stad och Hinton Golfklubb med syfte att förbereda för internationell amatörelit och college. Tävlingsformen är slagspel och spelas över 3 omgångar, där varje enskild tävling spelas över 54-hål över tre dagar (18+18+18). Tävlingen ingår i SGF Golf Ranking och World Amateur Golf Ranking och ger order of Meritpoäng för de bästa spelarna.

Samtliga anmälningar görs via MinGolf. Junior- och Elitkommittén är också behjälplig med att svara på frågor och guida rätt vid val av tävling och anmälan.